Gelato & Latte

Кои сме ние

Запознайте се с екипа на Gelato&latte, който неуморно се грижи за вас. Създава невероятно джелато и ви приготвят от нашето специално кафе. 

Ели - джелато
Gelato & Latte
Стела - бариста
Gelato & Latte
Иван - бариста
Gelato & Latte
Валентин - джелато
Gelato & Latte
Еми - бариста
Gelato & Latte
Ирина - джелато
Gelato & Latte
Петър - бариста
Gelato & Latte
Дамяна - джелато
Gelato & Latte
Gelato & Latte

Нашата философия

Освен стремежа към производство на качествени и вкусни продукти, имаме отношение и към опазване на природата. В нашите заведения не предлагаме пластмаса за еднократна употреба и насърчаваме клиентите ни да консумират джелатото в прясно изпечени фунийки или в порцеланови купички. Кафето за навън всеки може да взема в чаша за многократна употреба, които вече предлагаме за продажба и в нашите джелатерии.

Gelato & Latte

Нашите принципи

В желанието си да създаваме вкусни продукти, но да не замърсяваме допълнително природата следваме няколко принципа за устойчиво развитие:

* Не използваме пластмаса за еднократна употреба никъде по нашите локации; #plasticfree

* Използваме само компостируеми или стъклени опаковки за навън. Разполагаме и с кошчета с компостируемо отделение;

* Приканваме нашите клиенти да си носят чаши за многократна употреба и кутии, които са измили. В замяна получават от нас - еко отстъпка;

* Имаме компостер, в който компостираме всичко от биоразградимия отпадък до компостируемите опаковки.

Gelato & Latte

Нашите усилия

Същите принципи спазваме и в нашата биосертифицирана ферма.

* Млякото от 𝑹𝒐𝒛𝒊𝒏𝒐 𝑶𝒓𝒈𝒂𝒏𝒊𝒄 𝒇𝒂𝒓𝒎 се пренася до джелато локациите в гюмове, което освен, че запазва млякото свежо, допринася и за по-малкото му замърсяване;

* Компостът от 𝑮𝒆𝒍𝒂𝒕𝒐&𝒍𝒂𝒕𝒕𝒆 се извозва до фермата и с него се наторява почвата на пасищата.

Подкрепа

„ЛГЛ𝟏 “ ЕООД спечели проект по процедура „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията 𝑪𝑶𝑽𝑰𝑫-𝟏𝟗“, финансирана по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 𝟐𝟎𝟏𝟒-𝟐𝟎𝟐𝟎.
 
На 𝟑𝟎.𝟎𝟗.𝟐𝟎𝟐𝟎г. „ЛГЛ𝟏 “ ЕООД подписа административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ 𝑩𝑮𝟏𝟔𝑹𝑭𝑶𝑷𝟎𝟎𝟐-𝟐.𝟎𝟕𝟑-𝟐𝟏𝟖𝟖𝟏-𝑪𝟎𝟏 и получи 𝟏𝟎𝟎% безвъзмездно финансиране в размер на 𝟏𝟎 𝟎𝟎𝟎,𝟎𝟎 лева. Целта на проекта е осигуряване на оперативен капитал за българските микро и малки предприятия за справяне с последиците от пандемията 𝑪𝑶𝑽𝑰𝑫-𝟏𝟗 и постигане на положителен ефект за преодоляване на икономическите последствия от пандемията 𝑪𝑶𝑽𝑰𝑫-𝟏𝟗 и стабилност на работните места. Проектът е със срок на изпълнение от 𝟑 месеца и се финансира от Европейски фонд за регионално развитие (ЕФРР) чрез ОПИК 𝟐𝟎𝟏𝟒-𝟐𝟎𝟐𝟎.

Gelato & Latte
Gelato & Latte
Gelato & Latte