Gelato & Latte
Gelato & Latte

Пътят на млякото

 Желанието за чиста и естествена храна ни отведе до идеята да произвеждаме сами биволско и краве мляко, както и сметана, които са ни необходими за приготвянето на джелатото. Така можем да контролираме качеството от производството до крайния продукт.  Затова създадохме Rozino Organic farm.

Gelato & Latte

Екологично чист район

Rozino organic farm се намира в района между Стара планина и Средна гора, на 5 км от с. Розино, област Пловдив. Тя попада на територията на Биосферен парк "Централен Балкан" и в защитена зона "Натура 2000".
 Във фермата - биволите от порода Българска Мурра и кравите от порода Джерсей се отглеждат свободно пасищно. Животните почти целогодишно имат достъп до нашите естествени ливади и пасища, богати на ароматни треви и горски билки, а когато е необходимо ги храним с добито от нас ливадно сено и люцерна.

Gelato & Latte

Нашата ферма

  Нашата ферма е построена с много любов и внимание към детайла. В нея, освен биволи Българска Мурра и крави порода Джерсей, отглеждаме малки телета, елени, коне, кокошки, токачки, пуйки, пъдпъдъци, пауни, патки, гъски, зайци, котки и кучета.
 От биволското и кравето мляко произвеждано във фермата, освен сладолед за Gelato&latte, ние приготвяме кисело мляко, сирене, кашкавал, моцарела, бурата, крем сирене и масло, което може да опитате, като част от менюто на обекта ни на Лифт Сопот.

В района на фермата отглеждаме също така и био сертифицирани култури: маслодайна роза, малини, арония, къпина и череши. Произвеждаме собствен био мед. Всички ниви, ливади и пасища са биосертифицирани.

 

Gelato & Latte

Турове във фермата

 През лятото можете да посетите нашата ферма по време на специалните събития и дни на отворените врати, за които може да следите на фейсбук и инстаграм страници ни.
 Можете да се разходите из фермата и да се запознаете с нейните обитатели. Да дегустирате произведените от нас продукти и да си закупите известно количество, ако желаете. Да разгледате нашите кошери, да опитате био меда, който произвеждаме и да чуете, защо пчелите са жизненоважни за растенията и хората.