Gelato & Latte
Gelato & Latte

Пътят на млякото

Желанието за чиста и естествена храна ни отведе до идеята да произвеждаме сами биволско и краве мляко, както и сметана, които са ни необходими за приготвянето на джелатото. Така можем да контролираме качеството от производството до крайния продукт.  Затова създадохме биологичната ни ферма Rozino Organic farm, изцяло отговаряща на общоприетите норми и стандарти за екология и хуманно отношение към отглежданите животни. Вярваме в това колко е важно използването на локални продукти и суровини за устойчивото развитие на ресурсите. 

Gelato & Latte

Екологично чист район

Rozino organic farm се намира в района между Стара планина и Средна гора, на 5 км от с. Розино, област Пловдив. Тя попада на територията на Биосферен парк "Централен Балкан" и в защитена зона "Натура 2000".
Във фермата - биволите от порода Българска Мурра и кравите от порода Джерсей, се отглеждат свободно пасищно. Животните почти целогодишно имат достъп до нашите естествени ливади и пасища, богати на ароматни треви и горски билки, а когато е необходимо ги храним с добито от нас ливадно сено и люцерна.

Gelato & Latte

Нашата ферма

Нашата биосертифицирана ферма е построена с много любов и внимание към детайла. В нея, освен биволи Българска Мурра и крави порода Джерсей, отглеждаме малки телета, коне, кокошки, токачки, пуйки, пъдпъдъци, пауни, патки, гъски, зайци, котки и кучета.
От биволското и кравето мляко произвеждано във фермата, освен сладолед за Gelato&latte, ние приготвяме кисело мляко, сирене, кашкавал, моцарела, бурата, крем сирене и масло, което може да опитате, като част от менюто на обекта ни на Лифт Сопот.
В района на фермата отглеждаме също така и био сертифицирани култури: маслодайна роза, малини, арония, вишни и череши. Произвеждаме собствен мед. Плодовете от овощните градини, пчелен мед, мляко и млечни продукти използваме като естествени суровини за направата на сладолед и на сладка, които предлагаме като краен продукт на нашите клиенти.

Вярвайки, че сме намерили точния еко-съобразен модел на работа, основният акцент, който залагаме в производството на млечни продукти, суровини за сладолед и самия сладолед,  е грижа за хората, природата и животните.

Gelato & Latte

Турове във фермата

Целогодишно можете да посетите нашата биосертифицирана ферма по време на специалните събития и „Дни на фермата“, за които може да следите на страниците ни във фейсбук и инстаграм.
Можете да се разходите из фермата и да се запознаете с нейните обитатели. Да дегустирате произведените от нас продукти и да си закупите известно количество, ако желаете. Да разгледате нашите кошери, да опитате меда, който произвеждаме и да чуете, защо пчелите са жизненоважни за растенията и хората. Можете да сте част от процеса на правене на моцарела и да проследите пътя на млякото. Посещавайки био ферма "Розино" ще усетите живота във фермата и ще се насладите на органични продукти от биосертифицирани пасища и ливади.