Gelato & Latte
Gelato & Latte

Нашите сладоледи

Нашите натурални сладоледи са направени от висококачествени суровини и локални продукти (натурално биволско, краве мляко, горски плодове, ядки и др.). Имат наситен вкус и плътност. Текстурата е кремообразна. Вкусовете се сменят всеки ден. Сервираме ги с прясно изпечени фунийки, които приготвяме на място в Gelato&latte от подбрани продукти по оригинална рецепта. Предлагаме добавка от различни поръски и топинги, които също приготвяме на място.

 

 • Ванилия

 • Лешник

 • Джандуя

 • Шам фъстък

 • Биволско мляко

 • Сметанов с парченца брауни

 • Сметанов с горски боровинки

 • Кокос

 • Млечен шоколад

 • Сорбе горска боровинка

 • Солен карамел

 • Черен шоколад

Gelato & Latte

Видове джелато в Gelato&latte

Вече сме приготвяли над 140 вида сладоледи, които редуваме всеки ден. Освен класическите вкусове, които предлагаме, в нашата витрина можете да се насладите и на някои гурме вкусове като:

- джелато/сорбе с алкохол (уиски с шоколад, сорбе с шампанско, джелато с ликьор, с тъмна бира и тн.);

- джелато без захар с нисък гликемичен индекс, подходящ за диабетици;

- джелато гурме вкусове (уасаби, сьомга, с манатарки, с бяло саламурено сирене "Канатица", с пармиджано, с кетчуп и други);

- веган джелато на база на ядкови млека (шам-фъстък, лешник, шоколад, кокос и др. )

Gelato & Latte

Локални продукти и суровини

Биволското и краве мляко от нашата ферма Rozino organic farm достига до вас по възможно най-екологичния начин под формата на сладолед. За устойчивото развитие на ресурсите, всички знаем колко важно е да се използват локални продукти и суровини. Нашата ферма се намира в началото на Розовата долина в района между Стара планина и Средна гора, попада на територията на Биосферен парк "Централен Балкан" и в защитена зона "Натура 2000". Там произвеждаме нашето мляко от биволи порода Българска Мурра и от крави порода Джерсей. Заради високата масленост, млякото и сметаната от тези породи се смятат за най-добрите, от които се произвежда джелато. Много важен за превъзходния вкус на сладоледа е произходът на млякото и сметаната, затова ние си ги произвеждаме сами.  Така можем да гарантираме високото качество, както на суровините, така и на крайния продукт. 

Gelato & Latte

Най-добрите джелато шефове

За постигане на невероятния вкус и плътност на джелатото, нашият екип е преминал специално обучение в Италия в "Carpigiani Gelato University" в Болоня, след това се обучава в "Gelato Naturale Academy" под ръководството на световно известния джелато шеф Мануеле Презенти. През месец януари на 2019 екипът на Gelato&Latte беше приет в "Асоциацията на италианските майстори джелатиери" - Associazione Italiana Gelatieri. Нашите джелато майстори бяха удостоени с почетно звание “Cavalieri del Gelato” за запазване на италианските традиции при приготвянето на този световно известен десерт. 

През май 2019 г. получихме от Gelato Naturale Academy - "Certificate of Excellence", за постоянното ни старание да предлагаме домашно италианско джелато с натурални продукти.