Сладоледи на клечка

Сладоледи на клечка

През изминалата година преминахме няколко обучения в Carpigiani Gelato University в Болоня, Италия, а после посрещнахме Кристиян Бонфилиоли от Pasticceria Bonfi в лабораторията на Gelato&Latte. Целта беше с натрупаните умения да разширим своето портфолио, като приготвяме за вас различни сладоледени десерти (торти, вафлени каноли,вафлени кошники и други) и сладоледи на клечка с натурални и висококачествени продукти.

1. Първата стъпка от направата на сладолед на клечка е разтопяването на шоколада на водна баня - използваме single origin шоколад от Перу.

2. В зависимост от вкуса на сладоледа на клечка, използваме различна основа. По време на снимките приготвяме биволско мляко, предварително поставено в формички и охладено.

 3. Потапяме в шоколадовия кувертюр и "обличаме" сладоледа на клечка в шоколад.

 4. Последната стъпка е украсата, която в случая се състои от натрошени ядки, солен карамел и шоколадови фигурки, които сме приготвили по-рано.

Сладоледите са готови за консумация, а ние ви очакваме в Gelato & Latte. Всеки ден предлагаме  нови и разнообразни видове, които са плод на постоянното ни въображението. Всички те са ръчно приготвени и уникални, защото всеки един сладолед е направен лично от нашите майстори джелатиери и не би могъл да бъде повторен.

Очакваме ви!